Pas op elkaar!

Welkom op de gloednieuwe website van Kleine Maatjes. Wat zitten we in een bijzondere situatie op het moment. Naast de uitdagingen die we elke dag al met elkaar hebben, staat de wereld even op z’n kop. Met het team van Kleine Maatjes doen we er alles aan om ouders te ontzorgen, ook nu. We hopen dat de nieuwe website hier een positieve rol bij kan spelen. Weet dat u altijd met uw vragen bij ons terecht kunt. Wij passen op elkaar.

Voor een uitzending rondom Corona van 13 april op NPO2 hielden verschillende gezinnen van zorg-intensieve kinderen een dagboek bij. Een greep uit hun belevenissen: een paar dagen op de intensive care, een verjaardag, in isolatie op de bovenverdieping en een zoektocht naar noodzakelijke beschermingsmiddelen. Maandagavond 13 april, 22:15 uur, NPO2.

De aanleiding van het programma: ouders van zorg-intensieve kinderen lopen tegen problemen aan nu Nederland door de uitbraak van het coronavirus al weken in een ‘intelligente lockdown’ zit. Door de sluiting van de dagopvang hebben ouders veel meer zorgtaken en zijn benodigde beschermingsmiddelen soms lastig te verkrijgen. Volgens Illya Soffer, directeur van Ieder(in), de belangenvereniging voor mensen met een beperking, loopt de druk op deze ouders enorm op.

Het hele artikel is te lezen op: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/druk-op-ouders-van-zorg-intensieve-kinderen-loopt-enorm-op